www.bambi100jaar.nl
FELIX SALTEN Bambi, een leven in het bos

Bambi-initiatieven


Op 9 september hield Jet Quadekker een succesvolle lezing Wil de echte Bambi opstaan? in het Huis van het Boek in Den Haag en in maart in het DamesleesmuseumZe vertelde over het échte verhaal, de vele verschillen met de film, de auteur Felix Salten, en met Wenen en de kunststromingen in de roerige jaren twintig. De acteur Piet van der Pas bracht de tekst van Bambi in verschillende fragmenten prachtig tot leven. Deze lezing is deze zomer ook enkele keren gegeven op Landgoed Backershagen in Wassenaar. In augustus was er een druk bezochte lezing bij Antiquariaat Colette & Co in de tuin.

Ook in 2024 bent u welkom: op 12 april 's middags in Bibliotheek Nieuw Waldeck, Den Haag, en op 19 september in het Torenlaan Theater in Zeist. Details volgen.

Eind juni 2023 is Bambi in de Salamanderreeks verschenen bij uitgeverij De Geus in Amsterdam, met een voorwoord van Arnon Grunberg. In de Boekenbijlage van de Volkskrant van 1 juli 2023 verscheen een artikel van Saskia de Bodt over het wezen en de achtergrond van deze roman: https://www.volkskrant.nl/boeken/de-echte-bambi-is-niet-voor-kinderen-en-nu-weer-te-lezen-in-een-frisse-vertaling~b7eb3301/ In het VPRO-programma OVT op radio 1 op 2 juli was er een boeiend gesprek met Arnon Grunberg over Felix Salten, Bambi en de vele interpretaties die er op los worden gelaten. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/null/5fb7bceb-0f9b-43a7-867b-13afd26e5a76/2023-06-30-de-echte-bambi

Jet Quadekker heeft Nederlands-Duitse roots en een professionele achtergrond als redacteur. Haar vertaling van Bambi verscheen eerder bij de Nederlandse uitgever Rainbow en bij Clavis in België.